måndag 27 juni 2011

Paris

Började dagen med att lyssna på gårdagens "Sommar" med Mark Levengood i den nyinköpta högtalaren. Mycket trevligt! Sedan iväg till Musée Marmottan för att se en separatutställning med Raoul och Jean Dufy. Det är för mycket när det hänger 100 tavlor som man ska se. Efter några verk blir hjärnan överansträngd. Det går inte att se så mycket skönhet på en gång! Vi gjorde att snabbt varv, sedan började vi om igen och tittade lite närmare på de tavlor som intresserade oss. Från museet gick vi till våra vänner som bor i närheten. De bjöd på en lätt lunch i trädgården (!) i centrala Paris.


De hade hela bottenvåningen i ett gammalt hus, alltså var trädgården deras. Lunchen drog ut på tiden och till slut bestämde vi oss för  att träffas imorgon igen, om vi hinner, Handduken gjorde större succé än väntat då det visade sig att Rolands syster forskade i textilhistoria och han skulle visa den för henne. Men att förklara korgväv, bindning, osv var inte lätt! Anne-Catherine gick in och visade den för sin dotter, och kom sedan tillbaka och sa att jag absolut måste gå på textilmuseet. Hinner inte! Väl tillbaka vid St. Michel lade sig G för att vila medan jag gick ut igen. Det är sommarrea och alla större affärer har söndagsöppet. jag såg en affisch om att det var konsert i Sainte Chapelle 20.30 så jag gick tillbaka och väckte G. Vi gick till Sainte Chapelle och det var överjordiskt att sitta där och lyssna bl.a. Albinonis Adagio och Vivaldis Årstiderna.


Sedan ut till en lätt och sen middag som avslutades med en Crème Brulée! Det har varit varmt hela dagen och imorgon ska det bli 36 gr säger méteon. Vi har som tur är väldigt effektiv AC på rummet. Nu väntar sängen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar